Omgeving

De Zangvogel ligt in een van de mooiste gebieden van de Veluwe. Houdt u van natuur, rust en ruimte? Dan komt u hier volop aan uw trekken. Vanuit de caravan staat u binnen enkele stappen in het bos en loopt u kans op een ontmoeting met een edelhert of wild zwijn. U kunt hier eindeloos wandelen. Vanuit de caravan kunt u prachtige dagtochten maken maar ook tijdens een klein ommetje komt u al terecht in schitterend natuurschoon. 

In de caravan vindt u diverse wandelroutes die u kunt wandelen. Maar ook met de fiets kunt u eindeloos fietsen. Via het uitgestrekte Knooppuntennetwerk Veluwe bepaalt u uw eigen route. 

Naast wandelen en fietsen zijn er diverse bezienswaardigheden en gezellige steden te bezoeken in de omgeving. 
Hieronder een beknopt overzicht van het vakantiepark, natuurgebieden en bezienswaardigheden in de omgeving. In de caravan zelf ligt meer informatie. 

 

Uddel en het Uddelermeer
Het Uddelermeer is het hoogst gelegen meertje van Nederland. Naast het Uddelermeer ligt de Huneschans. Samen vormt het een uniek landschap. Rondom het Uddelermeer loopt het Uddelermeerpad. 
In het dorp Uddel vindt u diverse restaurants en een supermarkt. 

Kasteel Staverden
Wandelen rondom Kasteel Staverden is een beleving. Niet alleen het kasteel zelf is een pareltje. Ook de omgeving is prachtig. Eeuwenoude bomen, een watermolen, bezoekerscentrum, klaterende beekjes en een restaurant maken deze omgeving tot een ´must see´. 

Het Speulder en Sprielderbos
Het Speulder en Sprielderbos wordt ook wel het bos ´van de dansende bomen´ genoemd. Eeuwenoude en kromme, knoestige beukenbomen vormen samen het decor. Een uniek bos in Nederland. 

Leuvenumse bossen
Wie graag groot wild wil zien, moet in de vroege ochtend of late avond naar de Leuvenumse bossen. Hier maakt u grote kans op het spotten van wilde zwijnen en edelherten. In september kunt u hier volop de hertenbronst beleven. 

Kootwijkerzand 
Op één van de grootste zandverstuivingen waant u zich in het buitenland. Dwalend over het zand laat u ´alles´ even lopen. 

Harderwijk
Harderwijk is een oude hanzestad en ligt aan de voormalige zuiderzee. 
De oude vischpoort en aangrenzend plein is een lust voor het oog. Een dagje dolfinarium of lekker shoppen in de binnenstad behoort tevens tot de mogelijkheden. 

 

Apeldoorn
Wie lekker wil shoppen in een wat grotere stad kan naar Apeldoorn. Een mooi centrum met een ruim aanbod aan winkels. 

 

Strand Horst
Een dagje zon en strand? Het Veluwemeer is dichtbij. Strand Horst of Strand Nulde bieden beide uitgebreide recreatiemogelijkheden.